Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

przez Michal80 » Śr sty 11, 2017 4:38 pm

Aktualnie mało osób samodzielnie przypomina to dobre i niedrogie danie. Opanowanie przepisu stanowi bajecznie łatwe.

To poczniemy od farszu
Farsz należy zrealizować z ziemniaków i sera białego, najlepiej półtłustego. Mieszamy w części pół na pół. Dodajemy sporo podsmażonej cebulki. Niektórzy dodają boczek wędzony oraz pieprz i sól – to wystarczy, aby nasz farsz był niebywale pomocny.
Przygotowanie farszu
Powinno się łączyć ziemniaki z serem pół na pół i okrasić skwarkami z cebulki. Ziemniaki muszą być odparowane. Jeśli będą zawierały znacznie wody, nakładanie farszu do ciasta będzie czystą mordęgą. Cebulkę po usmażeniu należy odsączyć z oleju ręcznikiem kuchennym. Po spowodowaniu tej rzeczy możemy połączyć nasze składniki tak, by zaistniał farsz. Ziemniaki winnym być rozdrobnione jak najlepiej. Jeśli farsz będzie świetnie wykonany, nie będzie mieszał się do rąk. Do nakładania farszu bardzo przyczyni się nam łyżeczka z okresu do roku zwilżana wodą. Jeśli farsz nie jest klejący, możemy wpływać rękami małe kuleczki i wrzucać do pierożków.
Ciasto
Tutaj proponuję użyć specjalnej mąki do pierogów. Obecnie producenci proponują nas, której mąki należy skorzystać do właściwych produktów. Ciasto wykonujemy z mąki, wody albo mleka, dodajemy roztopione masło doskonałej renom i odrobinę soli oraz jajko. Ilość jaj to całość czy 2 na kilogram mąki, zależnie od gustu. Wyrabiamy ciasto, odkładamy spożywa w realne pomieszczenie i nakrywamy wilgotną szmatką. Po kwadransie tworzymy je również raz a mamy możliwość dołączać do nadziewania ciasta farszem.
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Będą znakomite zarówno odsmażone na patelni, jak również dane po ugotowaniu. Idealnie wyglądają ze skwarkami bądź złą śmietaną.
Smacznego!
 
Posty: 147
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2016 2:45 pm
Lokalizacja: Polska

Re: Pierogi ruskie

przez Michal80 » Śr sty 11, 2017 4:43 pm

Świetne ciasto na pierogi – przepis

Rosjanie są bezpośrednie pielmeni na Ukrainie zjada się wareniki, Włosi zajadają ravioli i tortelini. W Polsce są bezkonkurencyjne – chodzi oczywiście o pierogi. Nasze standardowe są niezmiernie chwalone za granicą. Ilu kucharzy, tyle przepisów.

Reklama: Maszyny gastronomiczne - http://www.bachabg.com.pl/

Przepisy na pierogi z wszystkiego świata wolno wykryć na kilkorgu witrynach internetowych. Czymże byłaby bez nich znana rodzima kuchnia? Każdy kucharz planuje swoją tajemnice, jednak sekretem udanych pierogów jest przede każdym ciasto. Jak przeprowadzić je właśnie, by było wspaniałe?

Ważnymi składnikami pierogowego ciasta jest wódka i mąka. Do co duetu w sumie już nic bardzo nie trzeba, lecz przyczyni się sól, dla podkręcenia smaku. Części nie jednak są takie same, albowiem tu najważniejszym elementem jest temperatura wody. Czasami trzeba wspomnieć nieco mąki aby ciasto nie łączyło się zbyt silnie, ale czasem wody, po co aby je uelastycznić. Tu trzeba odrobiny wyczucia. Najlepiej podejmować wiele prób - dzięki temu potężna dojść do perfekcji.

Oto krótka instrukcja krok po kroku, jaka ułatwi wykonanie dobrego ciasta pierogowego. Ważna je użyć do innego gatunku pierogów. Zarówno ruskich, kapuścianych, mięsnych, owocowych, serowych, jak a tych z grzybami również pozostałymi dodatkami. Inwencja i fantazja jest tu kluczem.

Ale krok po kroku wykonać doskonałe ciasto na pierogi:

Przed przystąpieniem działalności należy zrobić stanowisko. Konieczna będzie stolnica albo czysty stół i składniki: mąka pszenna, gorąca woda oraz jajka. Na samym wstępu mamy konieczność przesiać mąkę za pomocą przesiewaka bądź najzwyklejszego sitka. Rozsypujemy odrobinę mąki na stolnice, po to aby stół się nie kleił. Realizujemy w kopcu mąki niewielkiej powierzchni dołek. Do środka wsypujemy szczyptę soli oraz opcjonalnie przyprawy, którymi potrzebujesz urozmaicić smak ciasta. Do wgłębienia nalej około 1/3 szklanki wody oraz zachowaj na jakiś dwie minuty. Możesz zamieszać wodę palcem, po co by przyśpieszyć rozciąganie się soli. Następnie mieszaj całą kupkę tak, żeby zaistniały grudki i zacznij zagniatanie. Dołącz do ciasta jajka i dobrze zagniataj. Dociskaj ciasto nadgarstkiem i dolną częścią dłoni – nie śpiesz się. Nie poruszaj, iż Obecni nie wychodzi. Potrzeba około 5-10 minut żeby ciasto było doskonale zagniecione. Gdy istnieje obecnie gotowe, musi chwilę poleżeć. By zezwolić mu troszkę odpocząć przykryj je prawdziwą ściereczką i pozostaw na około 15-30 minut. Jak już odpocznie podsyp je odrobiną mąki. Natrzyj teraz wałek i zacznij wałkować poczynając od środka. Nie zmuszaj zbyt silnie ciasta, żebym się nie zepsuło. Płat winien zawierać wielkość minimum 2,5 mm. Gdy już ciasto będzie rozwałkowane, mamy możliwość podjąć do cięcia okręgów. Do ostatniego końcu przyda się średniej powierzchni kieliszek bądź szklanka z wielkimi brzegami. Nakładamy niewielką ilość farszu i kleimy pierogi zaginając rogi za pomocą widelca. Dodajemy je na przygotowującą się wodę - jak same wypłyną są gotowe. Poznajcie i pierogi z całego świata.
 
Posty: 147
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2016 2:45 pm
Lokalizacja: Polska


Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron